Hovězí Angus – Nízký roštěnec (Striploin)

Hovězí: Angus Aberdeen Beef

Doba zrání / staření: 40 dní

Stav: Chlazené

Skladování: 0°C až 4°C - až 30 dní

* Při vyřizování objednávek pracujeme s odchylkou 10% – tato odchylka vzniká při porcování masa. Skutečná a přesná cena k zaplacení je dle finální váhy produktu.

Product ID: 5657

Popis

    ,

  • Nízký roštěnec je nejznámější část hovězího masa, která se používá na steaky. Můžete se také setkat s názvem roštěná, či striploin. Pochází z hřbetu zvířete a je výjimečný pro své mramorování (prorostlost tukem).

Hovězí roštěná se dělí na dvě části. Polovina směřující k hlavě se jmenuje vysoký roštěnec (a z něj pocházejí Rib Eye steaky). Druhá půlka, se pak nazývá nízký roštěnec.

Nízký roštěnec je král mezi masem na steaky! A proč? Hned z několika důvodů – především má jemné mramorování a je tedy libovější než vysoký roštěnec. Nízký roštěnec tak představuje zlatou střední cestu mezi zcela libovou svíčkovou a chuťově výraznějším, avšak prorostlejším vysokým roštěncem.

Další informace

Hmotnost 1 kg
Hovězí

Angus Aberdeen Beef

Doba zrání / staření

40 dní

Stav

Chlazené

Skladování

0°C až 4°C – až 30 dní