Na farmě jsme 8-16 Pondělí - Pátek, výdej masa dle domluvy; Doprava dle domluvy již od 99 kč.
Mašťov 301 Mašťov, Ústecký kraj
Naše maso

Příběh našeho hovězího

Naše maso pochází z jalovic a býčků masného plemene Angus Aberdeen (skotské plemeno). Zvířata chováme v nově zrekonstruovaném objektu a jen co dovolí příroda, venku na pastvě. Krmíme je výhradě kvalitním krmivem z vlastní rostlinné výroby.

Abychom zaručili vysokou kvalitu masa, porážíme maso na nedalekých malých jatkách a následně ho převážíme k nám, do vyzrávacích komor, kde minimálně 40 dní maso zraje. Porážíme a zpracováváme maso pouze z vlastního skotu.

Specializujeme se především na prodej koncovým zákazníkům, ale dodáváme také firemním zákazníkům. Maso prodáváme výhradně až po procesu 40 denního zrání masa ve visu, kdy následně maso zavakuujeme do různě velkých balíčků. Samozřejmostí je možnost přípravy balíčků na přání.

Stařené maso

Zrání hovězího masa

Když si chcete dopřát ten pravý steak, nic se v křehkosti, vůni a chuti hovězího nevyrovná správně vyzrálému masu. Takzvané „čerstvé maso“ je totiž příliš ztuhlé a enzymy ještě nestihly prostoupit masem natolik, aby se jeho chuť a vůně dokázala dostatečně rozvinout.

Kouzlo zrání

Aby mohlo naše maso z Angusu dobře vyzrát, vyvěsíme ho nejdříve ve čtvrtích v „chlaďáku“, resp. v naší zrací komoře, kde udržujeme stálou teplotu 0,5 až 1°C a hlídáme správnou vlhkost vzduchu a proudění vzduchu. Pomocí speciálních generátorů ultrafialového zařízení taky udržujeme sterilní prostředí, aby se nám do masa nepustily nezvané mikroorganismy.

Takto dobře vyzrát maso se vám v domácích podmínkách nepodaří, neboť ledničky nejsou schopny dosáhnout a udržet takovou teplotu a požadovanou vlhkost. Nezkoušejte to proto doma v běžné ledničce.

Suché zrání

V chladících boxech zraje maso 40 dní suchou cestou. Po uplynutí této doby je celá čtvrtka krávy či býka perfektně uzrálá a hotová. Chuť se zvýraznila, ale došlo k odpaření části vody a tedy i zmenšení hmotnosti. Zákonitě se pak tento úbytek vody projeví na ceně masa, které je o to dražší.

Balení

Po ukončení zrání, čtvrtky rozbouráme na jednotlivé části a vše vakuově zabalíme. Na přání můžeme i některé kusy zamrazit – k tomu máme speciální šokér, neboli šokový zchlazovač / zmrazovač, který dokáže rychle zamrazit maso na -18°C – tak rychle, že nedojde k poničení struktury masa tvorbou ledových krystalků.

Zabalené maso ve vakuu Vám vydrží v lednici při teplotě 0°C až 4°C 40 dní, pokud ho nestihnete sníst, doporučujeme zamrazit.

Během zrání se v mase vytváří kyselina mléčná, která způsobuje typický nakyslý odér, který ovšem není na závadu. Vyzrálé maso můžeme před použitím osušit, ale hlavně ho necháme dostatečně dlouho na vzduchu (cca 15 minut minimálně), aby získalo pokojovou teplotu (studené maso z ledničky není pro kulinární úpravu vhodné).

aktuální

Ceník vyzrálého hovězího masa Angus

Název Cena za kg
Svíčková (Tenderloin) 950,- Kč
Nízký roštěnec (Striploin) 630,- Kč
Vysoký roštěnec (Ribeye, Tomahawk/Long Bone RibEye) 630,- Kč
Zadní kýta – „květová špička“ (Rump, Rump Cap, Top Sirloin) 480,- Kč
Zadní kýta – „ořech“ (TipRoast, „TipSteak“, „BallTip“, „TriTip“) 370,- Kč
Zadní kýta – „vrchní šál“ (Top Round, Bottom Round) 370,- Kč
Zadní kýta – „váleček“ (Eye round, topSide) 440,- Kč
Plec kulatá (Bolar Blade, ShoulderClod), – „falešná svíčková“ (MockTender) 350,- Kč
Plec kulatá (vysoká, horní) 350,- Kč
Plec kulatá (spodní) 350,- Kč
Plec loupaná (Top Blade/Oyster Blade) 350,- Kč
Vysoké žebro – na polévku 200,- Kč
Holé žebro – na polévku 200,- Kč
Nízké žebro – bok s kostí 200,- Kč
Nízké žebro – bok bez kosti 270,- Kč
Pupek (Flank, FlapFlank) 350,- Kč
Veverka (Hanger, Skirt) 440,- Kč
Hrudí (Brisket) 270,- Kč
Oháňka 200,- Kč
Krk (Chuck) 270,- Kč
Kližky (OssoBuco) 280,- Kč
Podkrčí 200,- Kč
Podplečí 400,- Kč
Kostky na guláš 310,- Kč
Ořez (na hamburger) 280,- Kč

Všechny ceny jsou včetně DPH.

 

Při vyřizování objednávek pracujeme s odchylkou 10% – tato odchylka vzniká při porcování masa. Skutečná a přesná cena k zaplacení je dle finální váhy produktu.