1 kg kančí maso – kýta bez kosti
200 g slaniny
4 střední cibule
sůl
pepř
3/4 lžíce červená paprika
1/4 lžíce červená paprika pálivá
1 lžička drcený kmín
2 lžíce rajčatového protlaku
3 dcl červeného vína
1 litr hovězího vývaru
1-2 listy bobkový list
4 stroužky česneku
Troubu si předehřejeme na 180°C a začneme s přípravou cibule a slaniny.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Pomalu ji opékáme na oleji, až je opravdu hodně tmavá. Tmavá cibule guláši dodává dobrou barvu a chuť. Nakrájíme i slaninu na kostičky a opečeme. Ideální je vše opekát v jednom pekáčku.
Přidáme k cibuli a slanině na kostky nakrájené kančí maso a taktéž ho dobře opečeme. Poté ho zasypeme sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme, přidáme kmín, bobkový list a česnek a zalijeme hovězím vývarem (nebo vodou), červeným vínem a protlakem.
Pekáček přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby, pečeme téměř 2 hodiny. Na poslední čtvrt hodinky odkryjeme, zamícháme a necháme 15 minut v troubě dopéci.
Kančí guláš můžete podávat s chlebem, knedlíkem nebo těstovinami.
Tip: Pokud chcete jemnou omáčku, vyndejte maso a omáčku rozmixujte ponorným mixérem, maso do ní poté vraťte.
2 Comments
Výborný. Doporučuji si uvařit. Báječně se to povedlo,
moc jsme si pochutnali. Přidáváme mezi rodinné recepty.
Díky! :-K
Výborný. Doporučuji si uvařit. Báječně se to povedlo, moc jsme si pochutnali.
Přidáváme mezi rodinné recepty. Díky! :-K
Přidat komentář