Ingredience:
400 g masa (doporučujeme květovou špičku, vrchní šál nebo spodní šál)
žloutek – není nutné
1/4 červené cibule
špetka soli
pepř
sůl
utřený stroužek česneku
lžička hořčice
lžička kečupu
půl lžičky worchestrové omáčky
Pro tatarský biftek nebo-li tatarák je výborné maso kýta nebo plec. Ať si vyberete plec loupanou, ples kulatou (falešnou svíčkovou) nebo kýtu vrchní šál či ořech, nešlápnete vedle.
Maso pomeleme, doporučujeme půl masa na jemno, půl na střední velikost. Maso i s ostatními ingrediencemi opatrně smícháme. Kdo chce, může žloutek dát až na konec při servírování.
Tatarák servírujeme s topinkami nebo domácími hranolky.
Doporučujeme udělat tatarátu rovnou víc, protože zmizí z talíře hodně rychle. Dobrou chuť!
Přidat komentář